pRAKTISK INFORMASJON

Her finner du generell informasjon om blant annet parkering, utstyr og registrering, samt detaljert informasjon om padledelen, løpedelen og sykledelen. Informasjon om løypeprofilen finner du her.

PARKERING

Lauvik:

Øvre og nedre p-plass ved ferjekaien. Vi anbefaler at du parkerer her, da slipper du å stå i lang kø lørdag ettermiddag/kveld. Kajakkene blir også levert tilbake på Lauvik.

Se ferjerute her

Oanes:

Parkering ved ferjekaien eller langs veien ovenfor Lysefjordsenteret (parker utenfor hvit stripe innpå plen mot fjellvegg for å holde god avstand fra oppstillingsplass for ferjekø). Lysefjordsenteret har begrenset p-plass.


REGISTRERING

Alle må registrere seg i sekretariatet v/ Lysefjordsenteret og få utdelt startnummer og tidtakingsbrikke mellom kl. 07.15 og 08.15. lørdag morgen. Vi anbefaler at du på forhånd skriver ditt startnummer på hånda, så stiller du deg i køen merket ditt startnummer slik at det går raskest mulig. Startnummer festes på sykkelstyret. 

SYKKELLEVERING

Alle må ta med sykkelen til start. Etter at du har festet startnummeret på styret på sykkelen leverer du den ved lastebilene som transporterer syklene til Vinddalen. Du kan sende med utstyr du vil bruke under sykkeletappen, det er lurt å pakke dette i vanntett pakkpose som festes til sykkelen. 

START/MÅL

Startskuddet går kl.09.00. Fellesstart ved Lysefjordsenteret på Oanes. Det er begrenset mulighet til å komme seg på sjøen, vi oppfordrer derfor alle deltakere til å komme seg i kajakken tidlig, slik at alle er på sjøen når startskuddet går.

Målgang samme sted som startområdet. Viktig at du like etter målgang tar av GPS sporingsbrikken og leverer til funksjonær. 

KAJAKKTRANSPORT
Fra Flørli frakter vi kajakken din tilbake til Lauvvik, hvor du henter den på tur hjem. Noen kajakker kan leggers på traller, du er selv ansvarlig for at kajakken festes tilstrekkelig, husk å ta med festestropper til kajakken. Padleåren legges i kajakken. Merk alt utstyret ditt godt med navn. 

MAT OG DRIKKE
Det er drikkestasjon ved start av trappene, på turistforeningshytta Skåpet og ved start av sykkeletappen i Vinddalen. Ut over dette må du ha med deg mat selv. Det er mulighet til å fylle/drikke fjellvann underveis på løpe-etappen. Lysefjordsenteret har åpent og serverer mange gode retter på sin lunsjbuffe pris pr. pers kr. 310,- og barn 110,-

REGLER

Vi ønsker at deltakerne selv vurderer hva en trenger for å fullføre på en sikker og forsvarlig måte. Vi har følgende minimumskrav: 

Fjord: Bruk helst kajakk som er beregnet for hav. Bruker du annen type kajakk må den være selvflytende når den fylles med vann. Vest er påbudt. Ta med pumpe (med mindre kajakken er selvlensende), årepute og fløyte. Det kan være krappe bølger i Lysefjorden, du må vite at du kan håndtere kajakken i grov sjø og du må kunne komme deg oppi kajakken selv.

Fjell: Du må ha med vindjakke, kart og kompass evt. GPS. Ved start på trappene vil det bli sjekket at du har dette med deg. Kartet som dekker området er Lysefjorden 1:50 000 kart fra Nordeca. Kartet får du kjøpt i Stavanger Turistforenings tursenter eller DNTs nettbutikk Det er ikke tillatt med piggsko pga. slitasje på trappene. Ingen kan starte senere enn kl. 13.30. på trappene/løpet.

VeiHjelm er påbudt. Vi anbefaler at du har lys på sykkelen til tunellen like før Lysefjordbrua. Ingen kan starte senere enn kl. 18.00. på sykkeletappen.

PADLING

Info om tidsfrister, krav og regler for padle-etappen.

PING

Info om tidsfrister, merking og ruta for løpe-etappen.

SYKLING

Info om tidsfrister, utstyr og regler for sykkeletappen.